Kleuters en groep 3

Op De Parkschool zijn twee kleutergroepen: de Vlinders en de Lieveheersbeestjes. In de kleuterperiode leren de kinderen spelend. Via thema’s bieden we de kinderen activiteiten aan die ze helpen een stapje verder te komen in hun ontwikkeling. De thema’s sluiten aan bij de nieuwsgierigheid en leergierigheid van de kinderen. In elk thema krijgen meerdere ontwikkelingsgebieden aandacht: bijv. voorbereidend lezen, rekenen, wereldoriëntatie, taal. Engels geven wij vanaf groep 1. De creatieve vakken maken onderdeel uit van de thema’s. De twee kleutergroepen werken intensief samen, ook met de peuterschool. In de lokalen en de gangen van onze kleuterafdeling zijn veel ‘hoeken’ ingericht die alle kinderen in staat stellen om te spelen en te leren op hun eigen niveau. Voor de kinderen die wat meer aankunnen, is er een eigen aanbod. In groep 3 gaat de schooldag voor een kind er opeens heel anders uit zien. Kinderen gaan aan een tafel werken en moeten zich veel langer kunnen concentreren. Dit terwijl de behoefte om te spelen vaak nog zo groot is. Wij zorgen voor een vloeiende overgang tussen groep 2 en groep 3. We werken in groep 3 met een circuitmodel, waarbij de kinderen nog veel in de hoeken aan de slag gaan. ’s Middags wordt er in themahoeken gewerkt, passend bij het thema waar ook de kleuters aan werken.

Meer details in
de
schoolgids

2023-2024

SAMEN

Wij leren kinderen samen spelen, samen leren en samen leven. Samen ontwikkelen we onszelf en kunnen wij iets betekenen voor de ander.

BUITEN

Leren in de frisse buitenlucht en in het groen… kinderen zijn al zo veel binnen. We maken tijdens de les gebruik van onze mooie omgeving.

BEWEGEN

Bewegen stimuleert de hersenactiviteit en leidt tot betere concentratie. Daarom bewegen wij veel op onze school.